Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

(poznámka redaktora Gazety, že ČR je jedinou zemí bývalého východního bloku, kde komunisté mají takovou voličskou základnu, stojí za zamyšlení

Všichni říkali, že postupem času voliči komunistů vymřou, ale jak vidíte není to pravda, protože stále noví voliči se rodí.Oni ti mladí ( a nyní už i lidi nad padesát let) prohlédli, že dělníci se za komunistů měli lépe než dnes.Tenkrát dělníci měli větší práva než dnes a podmínky v práci lepší.Dnes vás podnikatelé vykořisťují na každém kroku a za kritiku nebo za požadavek na lepší pracovní podmínky vás nemilosrdně vyhodí.Zrovna tak když přesáhnete padesátku tak pro firmu už jste starý a jdete na dlažbu.Ve škole nás učili, že kapitalismus je vykořisťování člověka člověkem a dnes a denně se přesvědčujeme, že je to pravda.

Za komunistů se niody nestalo, aby dělník za svou práci nedostal výplatu.V tomto režimu je to normální jev.Podnikatel jezdí v autě za miliony a dělník nedostane za svou práci pro něho zaplaceno.

2 4
možnosti
LH

A ještě dodám.Když vás po padesátce vyhodí a hledáte práci, tak nejvíce se zajímají o rok narození a ne co umíte?Kdykoliv a kdekoliv jsem se ucházel o práci, tak první otázka zněla: " Váš rok narození." Když jsem odpověděl, že rok 1953, tak už k dalším otázkám nedošlo, protože odpověď byla:" Nezlobte se, ale pro naši firmu jste neperspektivní."

A to se mi stávalo už od padesáti let věku.

Takže NIKOHO nezajímá, co umíte, ale kolik vám je.

Když jsem náhodou dostal práci, tak nástupní plat byl 10 tisíc čistého.Po několika měsících přišel mladý ( 30 let) a dostal nástupní plat 12 tisíc čistého.Když jsem se ptal majitele jak je to možné, tak mi odpověděl:" Ale vy jdete za pár let do důchodu, tak vám to stačí,on je mladý, tak potřebuje víc peněz."

Takže opět, neexistuje co umíte, ale kolik vám je let.

A takováto diskriminace za komunistů nikdy nebyla a na to právě už přichází lidi, kterým bylo v době revoluce okolo dvaceti a tito lidé už začínají volit komunisty.

2 2
možnosti
Foto

Požehnaný věk, a přesto zajímavé a podnětné myšlenky. Už to, že přežil Havla, ačkoli nemá bustu v Kongresu, o něčem svědčí. Doufejme že se dožije stovky, hezký den R^!!

3 14
možnosti
Foto

P62e85t29r 77O42m26e18l58k31a

26. 1. 2017 13:28

Pane Macku opět musím ocenit váš zrak. Vy musíte vidět hodně daleko....

1 0
možnosti
MS

Ten, kdo byl odjakživa blb, nemůže zmoudřet ani v 95 letech.

17 0
možnosti
Foto

k tomu hospodářskému růstu. Pokud si dáte závazek každý měsíc dát stranou 10 tisíc, tak hned druhý měsíc si budete moci říci, že jste dvakrát bohatší. Až naspoříte milion, při té samé úložce vaše úspory stoupnou o 1%. Spíš by nám měl p. Jakeš prozradit výši úspor a jakou dohodu KSČ uzavřela před vyklizením "fronty" s jejími pokračovateli.

2 1
možnosti
Foto

P93e50t15r 86O51m40e51l71k20a

26. 1. 2017 11:54

Váš blog mi bohužel unikl. Snad jsem ale tou mírnou duplicitou neudělal velkou chybu. Jinak samozřejmě souhlas s níže napsaným.

2 0
možnosti
Foto

Naopak, jsem rád, že má někdo podobný náhled jako já.

Myslím však, že je nás více, než jen my dva ;-)

4 1
možnosti
JK

Inu, Jakešovi se kdysi smáli i kovaní komunisté, nejen normální lidé. A měli proč.

11 0
možnosti
Foto

brojleři:-). Krást v milionech či dokonce miliardách však za komunistů nešlo. I tím se dnešní čas od toho jejich liší.

0 3
možnosti
VV

On zu za mlada nebyl zadny Einstein, a se starim prichazeji jiste nemoci.

6 0
možnosti
Foto

Vážený pane kolego, jako reakci na rozhovor soudruha Milouše Jakeše pro zmíněnou ruskou agenturu jsem si dovolil publikovat před časem blog

http://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=579391

Jinak - tomuto člověku není pomoci, setrvává na svém omylu a není schopen jakékoliv korekce.

Vždycky mám takový sen, že bych mu a jemu podobné vytvořil jakýsi skanzen, kde by dožívali svůj bolševický sen přesně v těch podmínkách, který svou zvrácenou ideologií udržovali při životě. Tedy nějaké ohraničené území zadrátované na okolo se statečným pohraničníkem, který by případného smělce u drátu odstřelil za vidinu opušťáku.

V rozhlase a televizi pravidelnou porci stupidity, povinnou účast na všech možných oslavách /počínaje Leninem a konče lampióny na VŘSR/. Z aut jen Žiguli, Yugo a Škoda 105, z potravin jeden druh odstředěného jogurtu a z ovoce jablka a mrkev. Z léků aspirin a kloktadlo.

Pravidelné šťáry doma, jestli nemají pod postelí nějakou závadnou literaturu.

Třeba by aspoň některý z nich využil ten krátký zbývající čas k pokání a prosbě národu za odpuštění té hniloby, kterou šířili.

21 1
možnosti
FS

Pane Vodvářko,on ten Jakeš je už za námi,ale vy s tou jedovatostí tu pořád hazíte špínu na lidi,kteří s vámi nesouhlasí a nikdy nabyli komunisty.

1 12
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik