Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dík za blog. Zdá se, že ideologie vždy vítězí nad zdravým rozumem.

2 0
možnosti
VC

Kdybychom byli všichni takhle zapálení vlastenci. Máte námět na zajímavý film R^.

2 0
možnosti
KT

Mé vlastenecké srdéčko jste potěšil pěkným příběhem. Neznala jsem to.:-)

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za přečtení, rádo se stalo.:-)

1 0
možnosti
LJ

Měl jsem spolužáka, bydleli jsme spolu na kolejích a měli dobrý vztah. On pak přešel na jinou školu a dopisovali jsme si. Dokončil školu a nastoupil na ministerstvu vnitra. Dopisování skončilo. Jednou jsem se ocitl blízko jeho rodiště, jeho rodiče jsem znal. Navštívil jsem je, že se na něho poptám. K mému překvapení byl zrovna u rodičů na návštěvě. Viděl jsem, že je z našeho setkání v rozpacích. Po čase jsem se dověděl příčinu. Měl na ministerstvu nějakou funkci, kterou by mohl ohrozit styk s lidmi majícími kádrové škraloupy, což byl můj případ. Například nikdy nepřijel na sraz své maturitní třídy, protože jedna spolužačka žila ve Švédsku, měla jejich občanství a mohla tudíž na sraz přijet. Setkání s emigrantkou nechtěl riskovat.

10 0
možnosti
Foto

Jenže, váš příběh není o zrůdnosti režimu, jak si myslíte, ale o diplomacii, o které zřejmě netušíte vůbec nic.

Zkuste si položit v souvislosti s Vaším blogem otázku, proč Havel přijal Dalajlámu a Klaus a Zeman nikoli; proč třeba nebyl vyznamenán Jří Brady... a tak bych mohl pokračovat. A Klause těžko můžete obviňovat ze sympatií k socialismu, např.

Ono to totiž není o režimu, ale o politických a diplomatických cílech. Neboli co za tím vězí vyššího, jakkoli prostý občan za tím na povrchu vidí nebo si myslí něco jiného.

1 14
možnosti
AR

Naši tehdejší vládní poskoci Kremlu nevěděli v danou chvíli co si počít. Na vše musel být souhlas z Moskvy. No a ta by nebyla nadšena z toho, že by byl naši republice předán dán dar dokonce z měsíce, od člověka imperialistické země, který dokonce byl někde, čeho Sověti ještě nedosáhli!! Ano, takovou diplomacii jsme měli s Moskvou;-D;-D

14 0
možnosti
PS

P73e90t49r 87S86k33á18c45e43l

17. 2. 2018 20:55

Z oblasti techniky znám podobný příběh arogance moci funkcionářů jedné velké strany:

V roce 1989, na jaře, jsem po odpolední směně shlédl poslední Tel. noviny a v nich představili psací stroj, pozor, bezhlučný! I s jeho autorem. Psací stroj jím vyvinutý obsahoval zástrčku (dnešní flash), do níž bylo možné nahrát např. jídelníček a stisknutím tlačítka ho několikrát opsat. Bezhlučný psací stroj měl dvanáct typů písma, včetně azbuky! A vývoj a výrobu takového vynálezu oni zadusili. Pokud bych tehdy měl u sebe odpovědného člověka za tento čin, napadl bych ho fyzicky a necítil bych ani stopu viny. Ještě dnes by se mohlo zjistit, kdo uvedený vynález vytvořil a kdo ho potopil. Pro slávu autora vynálezu a odsouzení škůdce našeho národa.

6 0
možnosti
PS

P39e89t64r 32S91k34á41c13e47l

17. 2. 2018 20:56

P.S. I proto jsem rád za rok 1990, vadí mi jen způsob, jak nás neschopní chlapci za 27 let zavedli tam, kde jsme...

8 0
možnosti
Foto

Takhle to dopadá, když ideologie začne metastázovat R^

13 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik