Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Komunistické seriály a filmy jsou bezva v tom, že nám říkají pravdu. Oni totiž komunisti nepředpokládali, že se jednou všechno změní k lepšímu a bude se srovnávat, a tak je vůbec nenapadlo opravovat v záběrech z nemocničního prostředí ty odloupané kachlíky, uražené kohoutky na umyvárkách, všechno to zašlapané, opotřebované, zažloutlé. Prodavačka za pultem v Okrese na severu štěká po poslanci na každé přání slovo "nemáme", doktorka se diví, proč byla přijata pacientka bez konexe a úplatku, dělníci sedí v hospodách už od rána, všude se dává všimné za zcela legitimní služby a na druhou stranu se všude šmelí a strýčkuje. Kouzlo nechtěného, se to jmenuje. Oni to totiž nebrali ani cenzoři, protože jim to připadlo všechno tak samozřejmé a každodenní, že to podle nich bylo normální. Film Tři přání: rodiče oba pracují, prarodiče si k důchodu taky přivydělávají na černo + malý syn. "Tak můžu si koupit ten svetřík?"..."A uhlí pak zaplatíme z čeho?" ;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Ad poslední věta: Obávám se, že podobné dilema nejen v TV seriálech řeší mnohé rodiny s dětmi i dnes. Ale všimněte si, jak tehdy to uhlí bylo levné.

0 0
možnosti
Foto

:-)...smíření znesvářených rodů, zda teď nebo tehdy lépe zajistí starý dobrý petrobarevný seriál - Večerníček:-) si myslím, že seriál, kde jsme se totiž "umazali";-D velmi rádi každý:)

0 0
možnosti
Foto

:-)....smiřování s pane Hermánken si ani nad Křemílkem a Vochomůrkou nedovedu dost dobře představit. :-) Slunko mám rád, ale až zas takový sluníčkář nejsem.....:-)

0 0
možnosti
Foto

Ono se dříve pár slušných snímků natočilo, a to na základě vesměs zahraničních předloh. Např. Uspořená libra, Smrt a blažená paní (a ještě myslím další dva podle románů téže autorky), dle Ed Baina Panenka a tak. Dobrá předloha, dobří herci. A výsledek byl dobrý i přes skromné televizní poměry.

O současné tvorbě toho moc nevím, občas jsem ze zvědavosti na něco jukl a honem sáhl po vypínači. Můj dojem byl, že jde o první čtenou zkoušku.

Obecně ale platí, že tragédie má diváka rozesmutnit, komedie rozveselit a seriál na....

2 0
možnosti
MS

Ono se to dnes i dost přehání s tím, co vše netočilo za komančů. V součtu let to vypadá jako spousta seriálů, ale v podstatě šel za rok vždy jen jeden, maximálně dva seriály. Na premiéru druhé části oblíbeného seriálu Nemocnice na kraji města se čekalo tři roky.

2 0
možnosti
Foto

mě stačí zprávy publicistika a sem tam nějaký dokument- na seriály mě neužije

0 0
možnosti
Foto

Ony na ČT nějaké jsou?

0 0
možnosti
JB

J67i20r94i 35B87o61r

6. 5. 2018 9:57

Pro pana Koreckého.Když podávají herci vynikající výkony třeba v "Okres na severu",tak to automaticky neznamená že je to dobrý seriál.

2 1
možnosti
Foto

To je ovšem jenom půl pravdy. Protože se na to často rád podívám jen proto, abych viděl ty herce, které už neuvidím.

Samozřejmě, že je už neuvidím, protože jsou ve své většině na Pravdě Boží. Ale to, co je hlavní, že nemají současné ekvivalenty. Což je, 30 let po převratu, zdrcující.

0 0
možnosti
Foto

Autor, myslím, tak trochu zvojtil ten seznam soudobých seriálů. Myslím, že seriál má mít 13 dílů nebo určitě přes 10.

Což mnoho z uvedených "seriálů" neplní. Tak třeba Saturnin nebo snad i Bylo nás 5. Nebo Mamon. Ten je vícedílný, ale není to seriál.

A zapomněl třeba na Zoltán Max, který sice také nemá požadavaných 10+ dílů, ale do toho chybného seznamu by se hodil.

To, co je seriál, samozřejmě, nejlépe věděl a uměl nepřekonatelný autor, pan Jaroslav Dietl.

1 0
možnosti
Foto

To jsou zase ta vase kriteria :-) Jako minule s tou bratrskou pomoci v 68.

4 0
možnosti
PB

Dobře, karma.

Jen jste zapomněl připočíst, že za komunistů bylo televizní vysílání taková průjmová bída na jednom programu (ČT2 byl sport a recitace), že lidé ladili Rakouské TV, kde sledovali s chutí reklamy! Že i záběry fekálií by bylo hodnotnější jako komunistické vysílání a že kom. pořady nesoutěžily na diváckém trhu v oblíbenosti, nýbrž byly psány ideologicky s ohledem na momentální nas...ranost lidu.

11 0
možnosti
Foto

Ano, tak nějak to bylo. Ale, pak je naprostou záhadou, proč se stále opakují?

0 0
možnosti
AT

Za chvilku vás tu jeden místní kašpárek setře, že jste neuvedl alespoň jednoho Trošku

6 0
možnosti
Foto

Proč jen trošku. Třeba jeden kameraman byl Houf, a přitom jeden. Teda asi.

0 0
možnosti

Petře, mě spíš vadí, že Čt dává pořád dost pořadů z doby před rokem 1989.

Ty současné seriály jsou jak který ke koukání. Ale to už je o vkusu každého diváka.

1 0
možnosti
Foto

Mně To nevadí, dívám se na něco jiného.:-)

2 0
možnosti
PK

Když hodnotím seriály vzniklé za období komunismu, zhodnotím herecké výkony a né ideologický náboj a tam kde hráli velikáni typu Sovák,Kopecký, Horníček, Hanzlík a další byly i na vzdor Vašemu blogu velmi dobré, což nemohu úplně říci o stávajících nekonečných seriálech.

3 0
možnosti
Foto

To byla jen moje reakce na smutek Macků a podobných, že se u nás už netočí dobré seriály. Výkony Vámi uvedených herců v tehdejších seriálech nijak nezlehčuji.

6 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik