Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Před rokem se přešlo na vyšší level. Zatímco do té doby se vždy kritizovalo, koho prezidenti vyznamenali, Zeman byl kritizován za to, koho nevyznamenal ;-)

1 0
možnosti
Foto

P14e52t84r 25O33m13e32l95k60a

22. 10. 2018 10:19

S tím vyšším levelem máte pravdu, jenom s tím rozdílem, že Zeman byl kritizován jako první prezident za obojí.:-)

1 0
možnosti
Foto

osobní preference prezidenta by neměly hrát při výběru větší roli než je skutečný význam té které osoby-to je můj asi dost naivní názor-R^

1 0
možnosti
Foto

P27e56t16r 33O31m23e43l55k43a

22. 10. 2018 8:19

To není naivní názor, tak by to mělo být.

0 0
možnosti

No ano,

Vaclav Havel udeloval vyznamenani pratelum z disentu.

Vaclav Klaus udeloval svym pratelum amnestii.

A milous Zeman, udeluje vyznamenani svym souvercum a odmita vyznameneavat ty, kteri ho nepodporili v jeho spravedlivem boji o hradni trun.

2 1
možnosti
Foto

Jakože se ví, že si s tadyhle Omelkou umíme pěkně vlítnout do vlasů, píšu tu hlavně pro něj a paní Trnkovou. Petr to vskutku myslí tak, aspoň si to myslím, že se s Vámi, paní Kláro, určitě víceméně ztotožňuje. Je to nedorozumění. Petr zkrátka neřve a počítá s pochopenim. Se srovnáním...kdy si ke jménům dáme zásluhy. Já třeba toto vypíchnutí vítám už proto, že je moc zajímavé jedno. Havel, jakýsi vnímaný bohém, mezi umělci kovaný. ..Umělecká branže je na tom vždycky tak, že se hodí. Pěvci se hodí. A ejhle...vyznamenána zpěvačka ve výčtu jedna...jinak sociologové, psychologové...atakdále. ponechám s stranou Klause...óbr problém nemám. A přesuňme se k Zemanovi...kolik tech pěvců on nebohém vyznamenat potřebuje. Zdravím a fajn neděli oběma i vsem:-)

1 0
možnosti

Já jsem to pochopila hned, přesto mi dovolte, abych si ponechala pocit, že poukazování na kamarády se v případě oprávněnosti nehodí.:-)

2 0
možnosti

Souhlas. Hlavně s tím posledním odstavcem. U některých vyznamenaných se nemohu zbavit pocitu, že je to jen za to, že chodí do práce. To pak samozřejmě navozuje myšlenky na odměnu za přízeň.

1 0
možnosti
Foto

P93e43t73r 43O39m56e26l86k73a

21. 10. 2018 16:26

Děkuji za přečtení a příspěvek Marie. Naprostý souhlas.

1 0
možnosti

Autor a řada diskutujících zcela opomíjí základní nepsané pravidlo. "Není zvykem opětovné vyznamenávaní již vyznamenaných"

Takže se každým vyznamenáváním automaticky vylučují pro další ti kvalitní kandidáti o nichž nikdo nepochybuje a tím se zužuje výběr pro dalšího prezidenta. Kdyby Havel nevyznamenal Kubišovou , tak by jí s vysokou pravděpodobností vyznamenal Klaus či případně i Zeman. Ale těm tu možnost sebral Havel a při četnosti vyznamenávaných Havlem seznam potencionálních adeptů značně prořídnul.

Přesto i Zeman vyznamenal známeho disidenta Wonku, na kterého 23let nepřišla řada u Havla i Klause. Nakonec upustil od vyznamenání in memorian mluvčího charty Hájka, protože jeho synátor arogantně na hrad vzkázal "Ať mu to vyznamenání pošlou poštou"

Naštěstí jsou oblasti, kde jsou stále generováni nezpochybytelní kandidáti. Je to zejména oblast sportu. Málokdo pochyboval o vyznamenání Šebrleho Klausem, či Sáblíkové Zemanem. A těžko bude kritizováno annocované vyznamenání Ledecké.

PS: Je možné,že se najdou vyjímky z výše uvedeného pravidla

PS2. Pro autora : zcela nepochybně by šlo vhodným výběrem z vyznamenných vytvořit i opačnou pyramidu, Kde by ti horší byli na opačné straně

6 1
možnosti

Jak se probůh zužuje výběr kandidátů? Copak nevznikají další? Píšete jako kdyby vědecká a kulturní činnost změnou režimu ustala.

4 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma.... podle těch kamarádů si obrázek udělá každý sám.

6 1
možnosti
Foto

P83e50t21r 29O64m71e98l75k23a

21. 10. 2018 18:05

Díky za pochopeníR^:-)

2 0
možnosti

Co jste tím chtěl sdělit? Že si Pavel Landovský, Marta Kubišová, Vlasta Chramostová, Rudolf Batěk, Radim Palouš, Jiří Kodet, Adolf Born, Vlasta Průchová a Roman Šebrle vyznamenání nezasloužili?

4 2
možnosti
Foto

myslím, že ne, že je to spíš srovnání kvality těch kamarádů

11 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS