Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petře, napsal jsi to srozumitelně. Tak jak to je. Dík.

0 0
možnosti
Foto

Díka za přečtení a pochopení. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Proč potřebujete hledat pachatele, milý krotiteli atomů...?8-o

0 0
možnosti
Foto

Já nemám nutně potřebu hledat pachatele a snad je to i na té formě článku vidět. ...hned v perexu.;-D

0 0
možnosti

Akorát v tom chybí náhled do historie, kdy se nás příroda snažila vyhubit i bez plastů a CO2. Boží tresty za cokoliv padaly od nepaměti.

V době antibiotik jsme si arogantně mysleli, že jsme vyzráli nad všemi mikroskopickými breberkami. Takže nás zaskočí každá smrtelná choroba způsobena virem.

Farmaceutický průmysl vydělává na snaze prodloužit člověku život za každou cenu. Ani nemusí nic konspirativně vymýšlet, stačí kapitalismus. :-)

0 0
možnosti

J49i92ř42í 56C58á80s21e52k

31. 1. 2020 14:54

Ještě Vám tam chybí další konspiračka. Likvidace konkurence.

0 0
možnosti

tu hlášku z černých baronů velmi často užívám, když někdo začne kafrat o záchraně migrantů

0 0
možnosti

Body 1 a 2 jste mohl sloučit. Země ovšem není živá Gaia a neprobíhá žádná očista. Vymírání před 65 miliony lety způsobil dopad planetky. A nejedná se ani o žádné spiknutí farmaceutických firem. Skutečnost je mnohem méně magická.

4. K občasným přeskokům různých patogenů mezi různými druhy dochází přirozeně. Vzniklá choroba je pak v novém druhu často ničivá, než se patogen přizpůsobí, aby mohl v hostiteli dlouhodobě přežívat a hned ho nezabil (pro patogen výhodnější). Ničivé epidemie lidstvo provázejí od vzniku civilizace. Od zvířat pochází například i mor či pravděpodobně černé neštovice. Mnohé epidemie měly původ právě v oblastech východní Asie, kde byla populační hustota vysoká již ve starověku. V civilizovaných společnostech se epidemie šíří snáze - důležitá je mobilita obyvatelstva (třeba díky obchodu) a vysoká populační hustota. Dnešní doba se vyznačuje značnou populační hustotou a zároveň bezprecedebtní mobilitou obyvatelstva. Různé epidemie se tedy mohou šířit daleko rychleji. Zároveň lidstvo proniklo všude a dochází k častým kontaktům se zvířaty, která dříve žila někde daleko v divočině. Číňané k tomu ještě přidávají podivné stravovací návyky, které riziko infekcí zvyšují. Jak prosté, že?

2 0
možnosti
Foto

P94e77t47r 29O80m22e59l13k54a

31. 1. 2020 13:45

No jo, já nějak zase zapomněl, že se musí psát jen vážně a pokud možno akademicky. Hlavně takhle v pátek.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik