Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P77e28t57r 19N33e94d10o74m61a

27. 3. 2020 13:40

relana smrtnost C19 je daleko nizsi nez se uvadi. Pac pocet infikovanych je daleko vyssi, nez je ofcialne potvrzenych.

0 0
možnosti
Foto

Možná by se jako vzorek dala vzít italská Lombardie. Je prakticky stejně lidnatá, jako ČR. Během března tam zemřelo skoro 6000 lidí s diagnózou Coronavirus. To už nevypadá na běžnou chřipku.

0 0
možnosti
Foto

Tátovi bylo včera 75. To jeho matka to měla těžké když byla v roce 1945 těhotná, měla dvě další děti. Životní potřeby byly na lístky a i tak nebyly k sehnání. Bydleli na kraji Prahy a nikdy nevěděli, kdy venku zastaví auto a z něho vyskákají ozbrojenci a vystřílejí celou rodinu. Táta je dobré mysli, nikam nechodí, i když mu chybí koncerty, divadla a vernisáže, které miluje. Sedí doma, baví se po svém a nehysterčí. My jsme jen trapní fňukalové.

0 0
možnosti
Foto

Ano, čekají nás miliony mrtvých. VŠICHNI TOTIŽ NAKONEC UMŘEME

2 0
možnosti
JJ

Víte máme známé. Jejich statusy na webu jsou velmi hysterické a fanatické. Ne, že se bojí nákazy, ale že taková opatření kvůli něčemu co je slabší než chřipka.... Nedá se to komentovat. Náš pohled na věc je jiný. Oni snad nevidí jaká je situace v Itálii, ve Španělsku nebo nyní v New Yorku. Oni nemají v rodině příbuzné starší 70 let. Prostě jejich rodiny se to netýká. Pro ně je to něco co vyleží a za týden půjdou radostně do práce. Jejich statusy už nečteme. Jsou velmi negativní. Nechápou vážnost situace a vlastně jen fňukají. Víme co za tím je. Nečekali jsme takový nedostatek empatie s ohroženou skupinou, zdravotníky, matkami samoživitelkami a jejich vlastními zaměstnanci. Všichni to mají těžké.

Bude pro mě těžké se s nimi potom jen pozdravit a nedat na sobě znát jak moc jsem se v nich zklamala. Tahle situace odhaluje skutečné lidské nitro více než kdy jindy. Ani povodně to takhle nedokázaly.

2 1
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu. Všichni to máme těžké. Děkuji za přečtení.

0 0
možnosti
DV

Bohužel pokud budete tvrdit, že koronaviru je chřipkový virus, tak používáte taky demagogii a zbytečně shazujete myšlenku Vašeho článku. Chřipkový virus nezpůsobuje zápal plic, lidé se při něm neudusí, nejsou infekční 3-4 týdny a nevede k tomu, že senioři vymírají po stovkách či tisících.

Nepopírám, že na druhou stranu histerie je přehnaná a škodí víc než sám virus. Ale určitá opatření jsou potřeba, není prostě v dnešní době možné nechat vymřít generaci seniorů bez mrknutí oka.

3 0
možnosti
Foto

Já snad něco tvrdím?:-). Znakem některých diskutujících je bohužel to, že doplňují články tím, co tam sice není, ale co by tam rádi našli, případně vkládají do úst autorovi slova, která pronesl někdo jiný. Debata s nimi je pak zcela zbytečná.

1 0
možnosti
ZB

Jestli á a nebo nemá autor článku pravdu se ukáže brzy na porovnání se Švédskem. Švédové totiž nepa mají otevřené školy, restaurace.

0 0
možnosti
Foto

Kterého autora máte na mysli? ;-D

0 0
možnosti
MK

Argumenty doktora Wodarga jsou logické a nemám důvod jim nevěřit. Naproti tomu Cílkovy výroky zavání demagogií. Např. 50000 mrtvých za 4 měsíce? Vždyť za dobu čtyř měsíců u nás i bez koronaviru umře v průměru 42000 lidí.

3 0
možnosti
Foto

P70e41t87r 30O85m43e34l14k12a

26. 3. 2020 11:32

Václav Cílek myslel 50 000, jen díky koronaviru.

0 0
možnosti
JS

J17a80n 72S57o67u70č62e30k

26. 3. 2020 9:51

Hezky napsáno. A dobře vysvětleno i to, jak se změnila kritéria pandemie. Domnívám se, že se u nás např. chřipková epidemie vyhlašovala při počtu více jak 1000 nemocných na 100tisíc obyvatel. Mimochodem, chřipkou každoročně jen u nás onemocní téměř milión osob a zemře kolem 1500. V žádném případě koronavir nepodceňuji, ale k těmto číslům má ještě hodně daleko. A ještě si dovolím takovou úvahu. Z pohledu přírody se prostě příroda snaží redukovat příliš rozmnožený druh, který ohrožuje život na celé planetě. A to ještě celkem velkorysým způsobem, když děti zcela šetří a bere si jen ty nejslabší nemocné jedince. I kdyby celosvětově zemřelo na tuto nemoc těch odhadovaných 2-3%, lidskou populaci jako celek by to v žádném případě nijak fatálně neohrozilo. A mimochodem, podobné bakteriologické zbraně si vyrábí sám člověk uměle a pro účely zabíjení svého vlastního druhu v mnohem větším množství.

3 0
možnosti
AP

Kdysi 2000, nyní 1600 až 1800 nakažených na 100.000 obyvatel.

0 0
možnosti

Ona ta geniální úvaha jak vlastně ten virus tady mohl být i dřív akorát že teď se na něho testuje, má jeden zásadní problém.

Ono se začalo badat a testovat nikoli z legrace, ale protože se začalo vyskytovat nezvykle mnoho virovych zápalu plic.

Když vidím, jak jsou z toho u nás zdravotníci a management nemocnic hotoví, tak hláška o tom, jak se z toho nemocnice snaží vytriskst co nejvíc vyznívá výjimečně mimozně, ale třeba je to v Německu jiné.

0 0
možnosti
TZ

Nezbývá než tyhle názory posílat do nemocnic pomáhat potřebným...

0 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik