Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Opět zde opakuji repliku na příspěvek pana Bulavy: Paní Rita Klímová byla vedena v seznamech StB, ovšem od roku 1970 a to jako NO ( nepřátelská osoba ).

Doufám, že tento ryze věcný příspěvek už zde může zůstat.

2 0
možnosti

Ten titulek jasně definuje diskuzi.

Důvod k vzájemnému napadání je teď No.1. Smutné.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Tak Rita Klímová byla především talentovaná ekonomka, která jako taková se dobře znala s Klausovým už z 60. let - představila VH. Umí si někdo představit, jak by bez spolupráce, ale i možná rivality obou těchto pánů vypadala a dopadla tzv. transformace?

0 0
možnosti
PL

P40e93t47r 23L91o33r72e23n58c

19. 8. 2020 16:48

Zase TY "Seznamy"...

Kouřová clona z (mnohdy) dvojitých obětí, předhozená plebsu, jako když chobotnice prchá z místa A a v místě B vypustí klamný oblak k odlákání pozornosti...

2 0
možnosti
BM

Toto patří spíše do spolku historiků. Plácat se pořád v jednou a tom samém už nikoho normálního nezajímá. Co by ale zaujalo je to co bude zítra, za týden, za rok. Ale toto mi už připadá poněkud trapné. Ale pokud to máte jako koníčka..... Hezký den.

0 3
možnosti
Foto

P96e51t75r 24O57m79e11l95k44a

19. 8. 2020 15:40

Děkuji, že jste přečetl, i když jste normální a nezajímá vás to. Ale jak je vidět z počtu čtenářů, je nás, podle vás, nenormálních docela dost, takže mohu být spokojený.. Jinak ale, být trapný v očích některých vybraných jedinců mne baví, můj koníček to ale vyloženě není...Hezký den i vám Bohumire a hlavu vzhůru.:-)

3 0
možnosti
MP

Zase ta špatná vlastnost blogera Omelky, bombastičnost za každou cenu ( jako onehdá, když kopíroval fotky z internetu a odmítal dodat zdroje ). Takže celý blog, z něhož p. Omelka okopíroval více než polovinu svého článku je https://hedvicek.blog.respekt.cz/filtrovani-pravdy-pravdepodobnosti/ což je ovšem jen přepis článku z Necenzurovaných novin Petra Cibulky. Ten nikdo nepodepsal a Hedvicek sám nabádá čtenáře, aby si pravdu profiltrovali sami.

Opravdu se v tom nechci hrabat. Jen se naivně zeptám, když tedy v platnost r. 1991 vešel lustrační zákon, proč např. R. Klímová a R. Slánský ml. nebyli z postu velvyslanců odvoláni ? Navíc u nich ani není uvedeno registrační číslo ve svazku StB, na rozdíl od většiny dalších jmenovaných.

3 3
možnosti
JB

Já jsem teda trochu pohrabal, protože mne samotného to dost zajímalo:

Archiv bezpečnostních složek ČR na adrese

https://www.abscr.cz/jmenne-evidence/

Nechci spekulovat, na kolik jsou údaje tam uvedené pravdivé, ale konkrétně Ritu Klímovou, nar. 10.12.1931 tam najdete.

2 0
možnosti

Tak jako za totáče, i za Havla to bylo už od začátku jen pro kamarádíčky. Počátkem 90. let mělo Zamini inzeráty, že hledá adepty, a pak jsem viděl na vlastní oči odpověď zájemci, kolem čtyřicítky, VŠE a několik jazyků včetně státnice, že děkují za zájem, ale že pro velký počet uchazečů dotyčný nebyl vybrán do dalšího kola. Aniž by se soudruh Dienstbier a spol. hodlali vůbec přesvědčit, jestli dotyčný schopný je, či není. Prostě ten rudý komunistický puch z 50. let tam byl pořád, a možná je dodnes, jako mnohde jinde. Jak se vždy říkalo, že nejhorší bude napravit ty morální škody rudé totality, tohle bylo jedno z mnoha potvrzení toho výroku.

7 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 1
možnosti
Foto

Prosím, žádné tititi, ale normálně " od 17 let" nebo "od sedmnácti let". Vše ostatní je špatně.

A nevím, proč zrovna toto písmeno, ale na mnoha č Vám chybí háček.

0 0
možnosti
Foto

Když je posílal, šlo mu v první řadě o jazykovou vybavenost a schopnosti diplomacie... Na velvyslanectví v Bonnu jsem strávila po revoluci léto...Věci nevěděl, a i věděl, milý Petře...ale co narozdíl od některých věděl, kolik lidí si tehdy zapsali bez vědomí, nebo proti jejich vůli a kolik lidí uměli jakkoliv donutit...kolik těch zápisů o členství a důvěrnících je všelijakých povah zkrátka. A jede se na nich, koukám, dál... Kolik lidí to neuneslo a jako moje spolužačka treba spáchali..opravdu bez viny, jako ti zapsaní důvěrníci, kvůli těm čarodějnickým procesům bez možnosti to některým vysvětlit, sebevraždu. Jinými slovy...inteligentní je, zrovna tohle vskutku nechat spát a poněkud už šťastně za námi...bolesti kvůli tomu dost a naprosto nic to nikam neposouvá...

3 7
možnosti
Foto

P63e50t15r 19O80m31e24l45k58a

19. 8. 2020 12:43

Já vím, šťastně je za námi plno věcí. Třeba to, jak se v padesátých lidi udávali, jak v osmdesátých někteří dostávali poukázky na boty, když estébákům donášeli, Zapomeňte a zvolte si příště zase estébáka premiérem...Vždyť připomínají jen blbci, inteligenti to nechávají spát...Ne, ne připomínat se to občas musí, jinak to přijde zase znova...

8 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik