Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mno podle filmu o J.A.Komenském na ČT 2 by Lichtenštejnové měli nám ještě vrátit, vynahradit, omluvit se za to, co kdysi jejich nectihodní předkové způsobili.

Lichtenštejnové se rozhodli podat na Českou republiku žalobu o navrácení majetků.

Zdroj: https://omelka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763331

0 0
možnosti

A co způsobili ?

( teda na filmy v TV se moc nedívám, ale něco málo o české historii vím )

8-o8-o8-o

0 0
možnosti
Foto

Díky za info. Je toho požehnaně.

1 0
možnosti
Foto

Chápu vaše rozčarování. trochu mi to ale připomíná zoufalství paní, která získala usedlost zkonfiskovanou mému německému dědečkovi. Když se v devadesátých letech objevila možnost zažádat o její vrácení, ranila jí mrtvice.

0 0
možnosti
Foto

Promiňte, můžete to rozvést. Nějak jsme ten Váš příspěvek nepochopil.

0 0
možnosti

Někteří bývalí šlechtici mají u našich soudů občas zastání, ale takový Řád Německých rytířů je bit u soudů ze všech stran.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Dobrý blog, děkuji. Připomněl naši minulost a hlavně současnost. Pocházím z Krnova, klasika bývalých Sudet. Dříve, či později člověk narazí na Benešovy Dekrety - Podobně na Řád Německých rytířů. Bruntálský zámek, Sovinec a hlavně pak Lázně - Karlova Studánka a "Létající ševce" - Bouzov.

Žádným nárokům vyhověno nebylo. I sranda, kdy "Rytíři s Německem", nemají absolutně nic společného. Naopak Adolf je zrušil, okrad - Bouzov si např. přivlastnil H. Himmler. Kdyby nebylo řádu, objekt vůbec nestojí, nehledě na jeho poměrně dobrý technický stav . Obrovské investice od Velmistrů z Vídně ...

Jsem právní laik - nicméně panuje názor. Patří jim to, nicméně je to politicky neprůchodné. Sudety pak jako oblíbená, omaštěná karta k % volebních zisků. Není bez zajímavosti, že právě členové KSČ dodnes bydlí v Krnově v honosných vilách. Tyto levně - zadarmo získali příchodem. Od odsunutých majitelů získali ještě teplé peřiny ! Další nežijí - Židovští majitelé likérek - továrniček. Zlikvidováni, aby Soukmenovci měli kde bydlet ! Ani nároky nikdo nevznáší !

Cosi podobného se odehrává na jihu - S rodem Lichtenštejnů, Spor doutná, pod kobercem a zřejmě brzy vzplane. Pokud se Morava svou polovinou stane Knížectvím - Já osobně nic nenamítám ! Skutečně by mohlo jít o území, kde opravdu "Bude lépe"! Ten prostor, podobně jako se zámky - zahradami nikdo neukradne - Nicméně to opět poslouží k politickým kecům ! Všelidové majetky ve státní péči jsou dobré ! Pak se i objeví Karel Srba a ráno koukne pod postel - Hle, krabice od bot plná milionů Kč ! ...

4 0
možnosti

Škoda , jeví se to jako zajímavý projekt. Lichtenštejnsko mám tuze rád, je čisté, malebné a přívětivé. Nedivím se, že žádají zpět to, co jejích předkové vybudovali,. Kníže Hans Adam II se v rozhovoru s Františkem Kinským v pořadu Modrá krev jevil jako velice rozumný vládce...a myslím, že ani on by nebyl proti projektu.

7 0
možnosti

Vidím to naprosto stejně. Ten seriál Modrá krev byl moc užitečný. Leccos napověděl.

4 0
možnosti

"To, co nám tady po LIchtenštejnech zůstalo" - respektive co jsme si přivlastnili poté, co jsme je křivě obvinili, abysme je mohli vyhnat. Kdyby náš stát byl jen trochu moudřejší, vrátil by jim to a tlačil na ně, ať se starají. Fantastickxy by ušetřil. Opravu koníren za půl miliardy by nemusel vůbec platit. Například.

5 0
možnosti

Je to takové české, že? Nevím, proč úředníci míchají jablka a hrušky, tedy žalobu (nejspíš oprávněnou) s tím projektem.

Dík za informační blog. Je dobře vědět.

2 0
možnosti
Foto

Víš, ono je to těžké. Všichni mají máslo na hlavě a bojí se, aby náhodou něčím nezhodnotili v budoucnu cizí pozemek.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik