Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

První den tohoto podivného opatření. V supermarketu uzavřený regál s tužkovými bateriemi. Dcera je potřebuje do bezdrátové myši a klávesnice a PC potřebuje zase k distanční školní výuce.

Jedu na benzinu. Vystojím si frontu podobně postižených, kteří tam kupují kde co a jen menší část z nich platí benzín. Baterie mám. Poslední balíček na mě zbyl. A ještě jsem si bezva pokecal s milými lidmi takřka z roušky do roušky. Bravo vládo.

7 0
možnosti

Naštěstí jsou obchody, kde to neberou tak vážně a regály s bateriemi u pokladny nechávají přístupné (alespoň u nás).:-)

2 0
možnosti
KT

Víte, když byly zavřené prodejny nepotravinářského zboží, přebíraly jejich sortiment supermarkety a tím přispívaly k jejich totální likvidaci. Tak začal všeobecný protest. Proč si mohu koupit pastelky v supermarketu a v papírnictví ne?

Je to celé postavené na hlavu, naše firma nemá vlastní obchod, ale jsme závislí na maloobchodním prodeji, který už je dohromady třetinu roku zavřen. Jako výrobci nemáme na žádné kompenzace nárok, protože nám ve výrobě nikdo nebrání.

Takže opatření je "spravedlivější" ale logiku a účinnost nemá vůbec žádnou. Maloobchody pak vymýšlejí různé strategie (můžete si telefonicky objednat a za deset minut si jít zboží vyzvednout). Kocourkov hadr.

Pomatená vláda ale možná nebude až tak zmatená, protože hlavní důvody nouzového stavu jsou pomalu jasné. Protlačení různých zákonů, dotace (skryté za pomoc postiženým a vlastní byznys).

Např. schválení třímiliardové pomoci pro výrobce potravin, kteří utrpěli minimálně, prošla bez většího povšimnutí.

12 0
možnosti

Zrovna včera jsem procházel naším městem střední velikosti a sledoval, které obchody jsou otevřené - řezníci a všechny prodejny potravin, trafiky, drogerie, vinotéky, zbraně a střelivo, všechny super- a hypermarkety. Opravdu nechápu, jak by si situaci zhoršilo, kdyby měly otevřeno i maloprodejny elektro, kancelářských potřeb, textilu a obuvi, ve kterých se i v době nekoronavirové pohybuje vždy jen pár lidí, a které by neměly žádný problém s uhlídáním počtu zákazníků uvnitř provozovny. Ubylo by tím dost lidí, které stát musí podporovat.

8 0
možnosti
Foto

Takových provozoven, které by si to uhlídaly je většina. Ale vůbec nechápu zavření výrobny klíčů nebo opravny kol.

6 0
možnosti
Foto

Karma, jeden by řekl, že ta malá holčička má víc rozumu, než celá vláda dohromady.:-)

8 0
možnosti
Foto

...nejde tolik o rozum nynější, jde o velmi pozdní alibistické napravování nerovného přístupu k malým prodejcům mimo hypermarkety. Jde o výsledek nátlaku, který sice vypadá všelijak, ale lze pochopit. Dítěti tohle vysvětlit moc nejde...bohužel.

1 0
možnosti

Stále platí, že...život tropí hlouposti. Je to smutné.

1 0
možnosti
Foto

Někdy bývají i milé.:-) Ale tohle není hloupost, to je hotová...

4 0
možnosti
PK

Nejzajímavější a zcela nečekané dotazy přicházejí od dětí, to je má zkušenost.....;-DR^

6 0
možnosti
PC

Ano, protože dokud ještě nejsou děti zmanipulované, jsou čisté, milují pravdu, poctivost, logiku a přirozenost.

Pokládají dotazy, které považují dospělí za nečekané, protože tu čistotu a přirozenost většina z nich vlivem konvenčnosti, jíž podlehla, ztratila.

Mně osobně výchova obou našich synů díky jejich nekonečným všetečným otázkám pomohla do značné míry zbavit se zažitých konvencí a jsem za to rád. Život se stal opět zajímavější i jednodušší.

2 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik