Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Snad ještě naposledy. Shlédl jsem včera ten film a je to čirá protikřesťanská propaganda.

1) Je založen na historických dohadech - zničení Alexandrijské knihovny prý křesťané přepsali na muslimy v 6.století.

2) Organizace nebo tolerance nespravedlnosti a nenávisti je připsána přímo sv.Cyrilu Alexandrijskému. Tvůrce či objednatel filmu potřeboval asi zdůvodnit, že církev svatořečí hlavně silné protikřesťanské vrahy.

3) Nejsměšnější mi připadá, že prý křesťané pečovali o čistotu víry ve městě a založili něco podobného jako KGB proti židům. To už je moc.

Tvůrce či objednatel filmu podal působivý obraz křesťanství. Podobně jako hra náměstek, která měla vyrobit papeži Piu 12 po 2.světové nový imidž. Děkovaly mu tisíce židů které ochránil, nějaký židovský představený se dokoce stal Katolíkem, ale stačilo napsat divadelní hru, která mezi nevědomé lidi rozšířila příběh o Hitlerově papeži. Křesťané jsou nejpronásledovanější skupina na světě. Je třeba šířit o nich pravý opak - tak jak se to líbí zosobněnému zlu: "Když mluví lež, mluví ze svého vlastního, protože je lhář a otec lži"(J8:44).

0 0
možnosti
Foto

Občas si říkám, co je vlastně na lidech „lidské“, když dokáží mučit a zabíjet...R^. Poutavý příběh, děkuji.:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za exkurz do historie.

R^

0 0
možnosti
Foto

Zdravím a karmuji, Petře:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Také zdravím, děkuji za palec Karle a přeji hezký den R^

0 0
možnosti

Petře, jenom jsi tímto článkem tak nějak umocnil můj názor na církev. I tady bohužel platilo - "nehodící se škrtněte". Velmi špatná ideologie. Trestala nepohodlné (nevinné), a viníci dostávali trest v podobě několika modliteb, a zase byli čistí.

Díky za článekR^

1 0
možnosti
Foto

Díky Marie za přečtení a komentář. Ono je to všechno o lidech.

1 0
možnosti
Foto

Pane Kšíre, kdybyste dočetl můj článek do konce, našel byste tam upoutávku na tento film.:-)

0 0
možnosti
JS

Moc hezké a aktuální, ale ono se tu jistě dost oponentů.. :-)

1 0
možnosti
Foto

Jano děkuji za přečtení. Nic není černé, nebo bílé. A pro mne to ani nejsou oponenti, ale spíš lidé, kteří se bojí ( a nemají už proč) historické pravdy.

0 0
možnosti
JP

Vůdce výpravy proti Albigenským poručil: „Pobijte všechny, Bůh už si je přebere.“ Podobně tu píše Petr Omelka - Křesťané (katolíci?) jsou vinni, křesťanská víra je vinna ...? Za smrt moudré Hypatie, smrt obyvatel Béziers i upálené na hranicích. "Historická fakta mluví za vše". Ano. Katolická víra ale není fanatismus. Je to prosté následování Ježíše. Hypatii nezabili ti, kteří milují nepřátele. Albigenské pobila sprostá honba za majetkem, ne odpuštění jako i nám je odpouštěno a hranice s ohněm - "koho z nás dnes katolíci upálí"? Ta historická fakta mluví za vše. Nespravedlivě nevraždila křesťanská víra, ale nevěra, nedostatek víry. Kdy začala první moderní genocida - Francouzská revoluce likviduje vesničany ve Vendée, všechny křesťany co odmítají zapírat víru - to je totalita. Obětí komunismu či nacizmu jsou již desítky miliónů. Jen oběti teroru komunistické internacionály ve Španělské občanské válce je přes 600 tisíc křesťanů.To je moderní fanatismus - likvidace všeho, co vytvořili lidé ve spolupráci s Bohem, který se zjevil v osobě Jěžíše na začátku našeho věku (od roku 1).

0 1
možnosti
Foto

Pane Pavelko nebuďte demagog. Já jsem také věřící, ale nebudu zaslepeně obhajovat a vymlouvat se ze zvěrstev, která padají na bedra katolické církve. Ve svém článku poukazuji na to, jak lehké je jakoukoliv víru zneužít a neberu křesťanství jako něco špatného. Připadáte mi jako bigotní katolík nebo zanícený komunista, který obhajuje to, co se dělo v padesátých letech. Pomodlete se za mne, Já budu na vás myslet také v dobrém.

1 0
možnosti
LM

Ale ano, Hypatie je v podstatě mezi křesťanskými panenskými mučednicemi. Je patronkou univerzit a byla to oblíbená světice Karla IV. Jenom ji neznáme jak sv. Hypatii, ale jako sv. Kateřinu Alexandrijskou.... smyšlenou krásnou ženu znalou filosofie pohanské i křesťanské, umučenou ve 3. století n.l. Hypatie byla jistě předobrazem této světice - krásná, inteligentní, panenská, vzdělaná a krutě umučená.

0 0
možnosti
Foto

Smyšlená postava na rozdíl od Hypatie. Ale ten příběh se někomu hodil....

0 0
možnosti
Foto

Film česky dabovaný jsem si před časem stáhl na uloz.to , samozřejmě jak to přesně bylo se příliš neví, ale bohužel náboženský fanatismus a zaslepenost, co popisuje, tak to nás možná v blízké budoucnosti čeká zas...

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za přečtení a přeji hezký den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik