Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Petře, předně tě zdravím a díky za článekR^

1 0
možnosti
Foto

Zdravím a děkuji Pavle za přečtení a za palec. Některým se ale líbit asi moc nebude.

0 0
možnosti
IK

No, oni byli křesťani dost agresívní a nesnášenliví už od začátku, jinak by je Římané nepronásledovali. Z hlediska Římanů byl křesťanský Bůh jen jeden z mnoha dalších a klidně si ho mohli křesťané uctívat, stejně jako si mohli svého Boha uctívat židé a své nejrůznější bohy a bůžky uctívat všechny národy v Římské říši, kdyby respektovali zákony Římské říše a nechávali na pokoji příslušníky ostatních náboženství. Jenže křesťané neustále útčili na jinověrce, ničili "pohanské" chrámy, sochy a svatá místa, rušili jejich bohoslužby a obřady a dokonce jsem četla, že se vyskytly případy, kdy zatarasily při bohoslužbě východ z chrámu a chrám i s věřícími zapálili.

1 1
možnosti
JP

Paní Kroupová, to máte z jakého historického zdroje? Pozor, od Voltaira dodnes je mediálně nepřípustné psát něco o dobrých výsledcích křesťanství. A Marx s Leninem nařizují lhaní k rychlejšímu postupu do nové éry lidstva...

Opak je pravdou. Ani křižácká vojska nenutila ve Svaté zemi k obrácení na křesťanství, na rozdíl od muslimů. Ti dali podrobeným na výběr: smrt nebo odřeknutí se Krista a moslimská víra.

0 0
možnosti
JP

Pane Omelka, Váš výrok: "O sto let později má již křesťanství navrch a pokora a láska se pomalu rozpouští jako jarní sníh." na základě sděleného příbehu neodpovídá. Odpovídal by v případě, že by křesťanské učení pronásledovalo moudrost a vzdělanost. Příběh jsem četl u Vás poprve, údajného světce Kirilla z Alexandrie jsem v seznamech svatých nenašel. Faktem je, že křesťanský lid i já se často dopouštíme hříchů, jenže na rozdíl od nevěřících se s tím nesmiřujeme, hříchů se zbavujeme. Tento rozdíl můžete vidět například v mediální štvanici na údajné pedofilní kněze. Faktem zůstává, že v katolických školách je 100x menší pravděpodobný útok pedofila než v ostatních.

Na druhou stranu po vyhlášení křesťanství císařem Konstantinem se vládní církví stávají nevím už jací bludaři, pravověrní biskupové a kněží jsou pronásledováni. Například sv.Mikuláš byl také ve vyhnanství.

0 0
možnosti
Foto

Jak to že neodpovídá? V roce 313 po předešlých pogromech jste mohli oficiálně fungovat a v roce 415 se už pořádaly hony na pohany....

Svatý Cyril Alexandrijský (376 – 27. června 444) byl alexandrijským patriarchou a jeden z významných církevních Otců, roku 1883 katolickou církví prohlášený za učitele církve. Přestože mnohé podrobnosti Cyrilova životopisu svědčí o jeho netoleranci, svárlivosti a sklonu k agresivitě, je uctíván jako světec katolíky, pravoslavnými a dokonce i některými protestantskými církvemi.

wikipedia

0 0
možnosti
Foto

R^škoda, že se tu tyto příběhy nerozevírají poněkud častěji. Tobě palec a pozdravení a díky:-)

4 0
možnosti
Foto

Radko děkuji za všechno:-) a také zdravím.

0 0
možnosti
JS

...skvělé podání, díkyR^

1 0
možnosti
Foto

Já děkuji... za přečteni i palec.

1 0
možnosti
VH

Ano, vždy je to fanatismus. Ať uctívá Boha (bohy), císaře, krále, prezidenta či stranu.

1 0
možnosti
Foto

Všeho s mírou...

0 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik