Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Vtipný, ale stejně si myslím, že jsou témata jejichž nastolení v jakékoli situaci může být výrazně vyznamnější než okolnosti či situace v nichž jsou nastoleny či připomenuty.

Asi se mi povedla docela komplikovaná věta.

Už ji raději ani sám po sobě znova nebudu číst.

2 0
možnosti
KB

Každý národ má tendenci vykládat historii z úhlu svého pohledu. Vezměte si Mnichov v kontextu doby. Bylo 20 let po I. válce a Francie z toho měla skutečné trauma. Tehdejší francouzské veřejné mínění bylo tvrdě pacifistické a většina francouzů prostě žádnou válku nechtěla. Prostě převládalo mínění žít v míru za každou cenu, jakoukoliv. To jak to dopadlo, nikdo nevěděl.

Dále si představme, že by nešlo o Sudety, ale třeba Alsasko-Lotrinsko. Kdo u nás zná historii této oblasti a vztahu němců a francouzů k tomuto území?

A teď si hypoteticky představte, že bychom tehdy měli jít do války s Německem kvůli Alsasku-Lotrinsku? Většina by si řekla, kdo ví o co tam jde, jedni tvrdí to, druzí ono, atd.?

5 1
možnosti
Foto

P90e86t31r 26O94m31e94l14k10a

19. 6. 2017 21:15

Děkuji za přečteníR^ a komentář.

1 1
možnosti
JL

Zdravím, Petře. :-)R^

Paradoxem je, že to s tím Mnichovem bylo docela jinak. Ale protože mnozí jsou odkojeni bolševickou propagandou a protože to zní pro nás uspokojivě, tak tuto verzi

vzali za svou. Nechci otevírat okénko historie, ale každý, kdo se o to alespoň trochu zajímá, by měl vědět, že nikoli Francouzi přišli s plánem o odstoupení části Sudet,

ale byl to již TGM a po něm, bezmála dvacet let později prezident Beneš, který v přísně tajné misi poslal do Paříže Jaromíra Nečase, který měl dojednat podrobnosti.

O této tajné misi, byl velvyslanec v Paříži, Štefan Osuský informován až ministerským předsedou Daladierem. Čili v jistém smyslu, Francouzi splnili přání Beneše.

Tak jak to vlastně bylo s tou ''Mnichovskou zradou?''

4 4
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. K příčinám " Mnichovské dohody" je nutno / kromě postoje VB a F / připočítat i katastrofální zahraniční politiku ČSR v l.1918 až 1938.

3 3
možnosti
JS

Asi toho chcete priliz. Ocekavat od Nemcu nejake tiche zamysleni, nebo sebereflexi nad tim co v Evrope zpusobili? Ani nahodou. Uz znova pochoduji a Evropu "zachranuji". Je to stejne marne jako chtit po nekterych Cechaccich aby se zbavili sve povestne vychcanosti.

3 2
možnosti
Foto

H81a39n83a 51V17l26k43o55v85á

19. 6. 2017 17:19

Němci právě proto co Evropě jejich předci způsobili teď jedou v opačném "vítacím" extrému. Dalo by se tomu říkat Kolektivní výčitky svědomí. Neracionální.

4 0
možnosti
EH

A připomíná mi to ten vtip, který mírně upravím. Pepa a Franta se ztratí v poušti a po dvou žíznivých dnech uvidí mešitu. Franta prohlásí: - známe muslimáky, je to verbež proradná, nevěřícího by taky mohli popravit. Řeknu, že jsem Mohamed a ty budeš Ahmed.

Pepa na to: - sorry jako, já jsem hrdý Pepík, nechám si svoje jméno.

Přijdou k mešitě, kde je vítá imám. Ti dva se představí, jeden jako Mohamed a druhý jako Pepa a vysvětlí, že se ztratili. Na to imám: - chlapi, přineste Pepovi jídlo a pití. A tobě, Mohamede, šťastný ramadán.

5 0
možnosti
EH

Svatá pravda, už to začíná být trapné. Stačí, jak někteří vytahují holocaust a skoro každý rasismus, když se jím něco nelíbí. Možná ten holocaust by zabral na německou průvodkyni. ;-)

1 0
možnosti
PV

P25a70v22e83l 60V12é58b97r

19. 6. 2017 16:32

Anebo když někdo na nás vytahuje kolonialismus...

2 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik