Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

pokud 30 let od padu komunismu podporuje soucasnou vladu KSCM, neni se, cemu divit

je to ale odporny, stejne jako "ano" hnuti ANO k podpore od komunistu

10 0
možnosti
Foto

A jak se díváte na renovaci automobilu Heydricha a jeho propagaci v TV? Nejde o propagaci nacismu?

1 5
možnosti
Foto

Vy tady chcete zase nesmyslně a od věci mimonit?

8 0
možnosti
OB

Já vyloženě nesnáším film Pelíšky, to není obraz té doby, ale parodie, realita té doby je film Tichá bolest s vynikajícím p. Hrušínským. No a teď mladí lidé, kteří tu dobu nezažili, se podívají na Pelíšky a řeknou si, ta totalita byla vlastně sranda. Já když slyším slovo komunismus nebo reálný socialismus, tak se mi vybaví šibenice.

3 2
možnosti

Soudíte příliš příkře. Pelíšky se netýkají 50.let, ale období druhé poloviny 60. let, kdy nastalo ve společnosti velké uvolnění. Mně bylo tenkrát stejně, jako těm teenagerům z filmu a prožíval jsem tu dobu hodně podobně. V kinech se začaly promítat západní filmy, začaly vycházet zajímavé časopisy, zakládaly se hudební kluby pro mladé, kde hrála západní hudba, bigbeatové skupiny vznikaly jako na běžícím pásu. I na politické scéně nastalo velké uvolnění - docházelo k rehabilitacím obětí politických procesů 50.let, rušila se cenzura. To krátké období relativní svobody skončilo srpnem 1968.

11 0
možnosti
KS

Pro lidi, kteří na Husáka ve škole koukat nemuseli a nemuseli pak přelepovat slova generální tajemník, je to jen historie. Je to pro ně totéž, jako tam mít třeba generály Banéra a Torstensona, za což by dostal člověk před čtyřmi sty lety šutrem po hlavě.

1 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale "zakopaný pes" je někde jinde.

2 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik