Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Ono je velice špatné, že hodně často se loví jenom senzace. Když se napíše strohá pravda, tak to není tolik romantické.

I při výkladu historie se nám jeví jako romantičtější považovat Přemysla Otakara II. za schopného panovníka, který byl zrazen přízemní zbabělou šlechtou. Je to líbivější verze než strohá pravda, že svou velkou říši i svůj život prošustroval svou neschopností, když slepě šel za titulem císaře a neobtěžoval se na volbu do této funkce ani dostavit a poslal tam jen svého zástupce, který měl jeho plnou moc a mohl hlasovat za něj, ale už nemohl před volbou v zákulisních jednáních smlouvat, slibovat apod. Rudolf tam byl osobně, mohl leccos slíbit, leckomu něco nabídnout (včetně svateb svých potomků s potomky volitelů). A když to Přemysl takhle zkazil, chtěl to dohnat vojensky, ale to už Rudolf držel v rukou otěže.

Avšak pohádka o schopném panovníkovi a zrádné šlechtě je romantičtější než strohá pravda o hlupákovi, který pokazil co se pokazit dalo.

A v případě této paní je to něco podobného: Romantická pohádka o chudáku ženské, na kterou si došlápne krutá a nelidská policie, je líbivější než pravda o opilé agresivní osobě.

11 2
možnosti
Foto

Přesně tak. Kdy už si lidé zapamatují, že výzva policie se poslouchat ze zákona musí...?

8 1
možnosti
VF

Ta paní neumožnila diskusi a mě tím pádem uchránila před stopkou. Takový primitivně-hospodský křik, jaký slyšíme bohužel často.

11 1
možnosti
PN

Horší bude, když ty policajty potrestají....

1 1
možnosti
Foto

Tak už vím proč paní neotvírá diskuzi, jinými slovy píše blbosti.

12 2
možnosti
VV

Sohlas ti co neotviraj diskusi opravdu pisi to co jste napsal. Ja se to neodvazim opakovat u mne by to mohlo byt ohodnoceno jako urazejici.;-D

0 0
možnosti
JS

Souhlas. Ale určitě je čas na otázku, kolik si toho ještě necháme líbit?. Ale ne tak jak to vidí autorka, ona je dost svérázná.

5 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik