Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Minulý týden mě dojala zpráva, že střední škola v Portlandu vyhlásila soutěž na nové logo školy. Vítězný návrh - stálezelený strom, byl posléze vedením školy zamítnut, protože by ho někteří mohli spojovat s lynčováním černochů.:-)

21 0
možnosti
DR

A čo stálezelená palma by sa nepáčila pánovi direktorovi ?

0 0
možnosti
DM

Snad tahle revoluce nakonec sežere své vlastní děti.

10 0
možnosti
JS

západní svět se zabývá čím dál více věcmi, které lidi živit opravdu nebudou a stále méně tím co lidi živí a proto v době pandemie nemáme roušky, léky, vakcíny, ale máme správně vyvážené obálky knih, herecké obsazení a urputný boj s rasizmem a prosazování zájmů menšin, že jsme úplně zapomněli na základní věci a to hnojit, orat, sít, sklízet...

15 0
možnosti
VT

Takže když se někdo snaží integrovat do většinové společnosti ( aspoň předpokládam, že většina obyvatel Velké Británie je stále ještě bíla), tak je to špatně? U nás Romové, kteří jsou slušní, žijí stejně jako my, poctivě pracují ( a to si myslím, že jich je většina), tak vlastně dělají všechno špatně.

6 0
možnosti
JN

J18a59n 11N32o46v33á35k

18. 4. 2021 13:29

No samozřejmě je to špatně - protože tím přece potlačuje kulturu své etnické skupiny a kulturní rozmanitost v dané zemi. ;-D

Vy byste snad chtěl, aby se u nás všichni Romové chovali jako většinové obyvatelstvo, vstávali každý den ráno do práce, vodili děti do školy, dodržovali noční klid...?

Vždyť byste přišel o taková kulturní obohacení jako je třeba cikánská férovka, cikánský teploměr, o lidovém folklóru u sousedů v paneláku a hromadách odpadků pod balkóny už vůbec nemluvím.

1 0
možnosti
TK

No ale vždyť má pravdu, on tam prakticky hraje bílého, jen je černý.:-)

Aspoň ten banán, kdyby mu dali do ruky. ;-)

4 0
možnosti
Foto

To by zase bylo rasistické ;-D

0 0
možnosti
Foto

Říká se, že hloupost a vesmír jsou nekonečné.

Ale, co se týká hlouposti, tak současná západní civilizace v ní překonává i ten vesmír...

26 0
možnosti
HM

No, oni si Rusáci také nezadají. Stačí vidět Putina, jak loví z moře amfory, střílí na tygra nebo je zvolen nejkrásnějším mužem Ruska ;-D

8 0
možnosti
Foto

Jeste bych dodal, ze je vskutku paradox, kdyz by tam mela byt pani prave pres rozmanitost. Je to pomyslne delani kozla zahradnikem.

1 0
možnosti
Foto

Taky jsem to zaregistroval. Ta “odbornice” trpi predsudky. Jako nechapu jeji pozici, tak nechapu ani jeji obsazeni. Svet je rozmanity. Proc by kazda zena mela stat u plotny? Proc by kazdy Rom mel byt nepracujici? Proc by kazdy cernoch mel jist konkretni jidlo? Atp. To jsou predsudky. Takovymi pozadavky, a bohuzel je to na urovni BBC, podporuje stereotypy a stereotypni mysleni, ze se ten ci onen clovek musi chovat dle urcitych vzorcu. S cim prijde pani “obornice” priste? Ze by mel mit na stole neustale misu bananu?

19 0
možnosti
VM

Ono je to jedno. Kdyby mel od zacatku cernossky kamarady a jedl cernossky jidla, tak zas bude nekdo rvat, proc se s nim bili nebavi a proc by nemohl mit rad treba asijsky jidla, a ze, presne, je to vytvareni stereotypu.

0 0
možnosti
PB

..... takže už jim diktujou jak se maji chovat, předepisujou co maji zobat,- ešivá voni teda nejsou nesvéprávní, když sami nevijou jak mají žít (event. jak mají ztvárnit filmový, TV, divadelní role)!,- holt, maji to ti černoši na světě fakt těžký!,- ........... se divím, že je takovej přístup neurážíVEU?!

0 0
možnosti
ZH

No vida, boj proti rasismu se překlápí v extrémní rasismus a boj proti stereotypům ve vynucování stereotypů. Kdo by to byl býval čekal? ;-D

29 0
možnosti
SB

Ono to nijak jinak ani dopadnout nemohlo. Revoluce vždy požírá vlastní děti. I u nás to známe: Reformní komunisté z roku 1968 zůstávali stále komunisty, ale přesto s nimi Husákova normalizace pořádně zametla.

Byli to komunisté, ale přeci jen málo komunističtí.

A tohle jsou černoši, ale přeci jen málo černí jk fyzicky, tak i černošským stylem života.

11 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik